Vanaf 17 januari wordt de hoofdstad van Indonesië geteisterd door zware regens. Deze kunnen niet snel afgevoerd worden door de rivieren in de omgeving. Resultaat van dit probleem zie je hieronder.

Oorzaken van dit probleem vind je in dit artikel.

Dit is niet de eerste keer en er wordt serieus nagedacht om de regering te verplaatsen naar een ander gebied. Dus een andere hoofdstad te kiezen. Dat zou nogal wat gevolgen kunnen hebben, zeker als gekozen wordt voor een gebied dat wel veilig is maar nog weinig ontwikkeld is. Kalimantan zou kunnen......bedenk maar eens wat dat voor gevolgen zou hebben.

 

Meer info over de huidige situatie.

Een reactie op “Overstroming Jakarta (Indonesië)”

  1. Zakia zegt:

    Ze zouden de huidige hoofdstad van Indonesië kunnen behouden als er wat beter nagedacht wordt over de situatie.Er zijn veel plannen die de stad kunnen redden zoals de rivieren verbeteren een paar euro's meer gebruiken zou tientallen overstromingen kunnen voorkomen.En het bespaart veel meer doordat er geen schade meer is aan de woningen van de inwoners.
    Als ze de regering verplaatsen naar Kalimantan waar de ontwikkeling slecht moeten ze veel meer geld gebruiken om het een goede en ontwikkelde stad van te maken.Het land heeft al weinig geld dus een paar euro's besparen kan al een gezin eten geven.
    Met vriendelijke groeten,
    Zakia

Reageer


negen − 1 =