Zit je in de bovenbouw van het HAVO of VWO of ben je MBO'er en heb je interesse in de aarde, geografie, ICT, of multimedia? Kom dan naar het Rotterdam GEOYouth Capital 2009 op vrijdag 19 juni in het World Trade Center in Rotterdam! Hier maak je kennis met geo-ict, de kracht achter TOMTOM en Google Earth, met verschillende geo-ict opleidingen en verrassende carri√ęremogelijkheden.

Programma

Het ochtendprogramma bestaat uit boeiende korte presentaties van mensen die werken in verschillende vakgebieden, onder andere: de brandweer, de ruimtevaart, ontwikkelingssamenwerking, het leger, de televisie. Zij leggen je uit hoe zij geo-ict in hun werk gebruiken. Je ontdekt hier hoe de interactie tussen geo-ict en klimaat, natuur, veiligheid, economie en criminaliteit in de praktijk werkt!

Hypermodern geo-ict klaslokaal, de geo-studiebeurs en de Geotruck

Na het ochtendprogramma en een geheel verzorgde lunch kun je 's middags de geo-ict wereld zelf ontdekken in het hypermoderne geo-ict klaslokaal van de toekomst en in de Geotruck. Dit is de plek waar de link tussen geo-ict en allerlei andere vakgebieden, van gezondheidszorg tot forensisch 'CSI' werk, tastbaar wordt. Maak kennis met verschillende geo-ict opleidingen en verrassende carrièremogelijkheden op de Geo-Studiebeurs. Ook doe je 's middags mee aan de GPS speurtocht door het centrum van Rotterdam, waar je tevens een bezoek brengt aan het kantoor van ESRI [nr 1 in de wereld van de GIS software]. Bekijk het volledige programma op www.geoyouthcapital.com.

Share Your Virtual World prijsvraag: win een luchtballonvaart

In de aanloop naar deze dag organiseren Microsoft Nederland, Geodan en de Vrije Universiteit Amsterdam een prijsvraag: de Share Your Virtual World prijsvraag. Winnaars kunnen onder andere kiezen uit een ballonvlucht voor twee personen of een digitale spiegelreflexcamera. Bekijk de spelregels op de website en schrijf je in, alleen of samen met een team klasgenoten! De wedstrijd loopt tot 31 mei 2009.

Deelname aan dit programma is helemaal gratis en catering is inbegrepen. Het dagvullende programma vindt plaats in het Beurs/ World Trade Center in Rotterdam. Vervoer dien je zelf te regelen.

Reageer


4 × negen =