Er is al een paar jaar een wedstrijd waarbij teams van leerlingen/ docenten worden uitgedaagd om educatieve spelletjes te maken 'Groeien door games'. En er zit er nu één bij die over aardrijkskunde gaat.
Wat is er dan mooier wanneer je het beste van beide werelden hebt? Een spel en het gaat nog over aardrijkskunde ook.....
Nu is er een game te spelen, gemaakt door leerlingen, met als titel 'I'm from Holland'.
"Je staat op het punt een educatief spel te spelen dat je wat zal leren over aardrijkskundige onderwerpen. Aan bod komen onder andere steden, dorpen, inwonersaantallen en nog veel meer. Je speelt een klein karakter die je zelf een naam kan geven aan het begin van het spel. Het karakter maakt een reis door Nederland en je zal samen met hem wat leren over eerdergenoemde onderwerpen door met inwoners van de bezochte plaatsen te praten. Het spel is vrij makkelijk te volgen en wijst zichzelf. Veel plezier!"

Wat vinden jullie van deze game? Jullie zijn de experts!
Moeten er meer van dit soort komen? Noem eens onderwerpen!

Heb je zelf een 'aardrijkskundespel' gemaakt?

Weet je andere games die met aardrijkskunde te maken hebben?
Laat het weten via 'reacties' of 'contact'.

Een reactie op “Game: ‘I’m from Holland’.”

1. raymond zegt:

spelen