Profielwerkstuk wedstrijd van Cordaid voor leerlingen

Cordaid nodigt leerlingen uit om hun PWS in te sturen (onder voorwaarden) om o.a. mee te dingen naar de titel Cordaid Ambassadeur. Het onderwerp moet wel te maken hebben met 'het werken aan een leefbare wereld'.

Lees hier meer informatie

Week 8 2017: kan vis aardbeving voorspellen? en Indiase vulkaan werkt weer

Het wereldnieuws in kaart gebracht met filmpjes, door leden van de community aardrijkskunde:

week 08 2017 (klik hier)

Week 04 2017: Australiërs voelen klimaatverandering, bomen “hielden hun adem in” en tsunami Solomons-eilanden

week 04 2017 (klik hier)

Week 49 2016: nieuwe route voor orkanen , aardbeving Sumatra en planten op grotere hoogte

week 49 (klik hier)

Week 41 2016 : zombiebesmetting, Aso uitbarsting en plastic soep

week 41 (klik hier)

Week 38 2016: insectenplaag, stille lente en Maranti blaast man van scooter

week 38 (klik hier)

Week 23 2016: kraamkamer vulkaan en nieuwe zeestroming ontdekt

Het wereldnieuws in kaart gebracht door leden van de community aardrijkskunde:

week 23 (klik hier)

Aardrijkskunde : wat en waarom daar?

Reuze handig om inzicht te krijgen in de hoogteverschillen in een gebied: een dwarsdoorsnede. Je krijgt dan vaak antwoord op vragen als: waarom wonen mensen juist daar geconcentreerd of waarom stroomt die rivier daar?

Deze online tool geeft je de mogelijkheid om over de hele wereld (niet getest :-) ) van gebieden on-the-fly een dwarsdoorsnede te laten maken. Op de kaart trek je een lijn met het potlood-tooltje rechtsonder en aan het eind van de lijn even dubbelklikken. Klaar. Vervolgens kun je dan in de gemaakte dwarsdoorsnede ook nog eens met je cursor precies volgen waar de plek op de doorsnede op de kaart te vinden is. De gemaakte doorsnede kun je vervolgens ook nog eens 'delen'. In onderstaand voorbeeld heb ik Valkenburg als plek gekozen.

Mooie ESRI toepassing!

doorsnede_online.png

Week 19 2016: groen vulkaanas en hete vuren in Canada

Het wereldnieuws in kaart gebracht door leden van de community aardrijkskunde: week 19 (klik hier)