Week 42: El Nina, Shinmoedake en Ophelia

Het wereldnieuws in kaart gebracht met filmpjes, door leden van de community aardrijkskunde: week 42 2017

Week 39: smog Londen, epidemie Australië uit Afrika, walvisjacht Japan

week 39 2017

Week 37: Irma, Monarchen en een plastic wereld

week 37 2017

Week 21 2017: groener Antarctica, Sinabung as en Egeïsche zwerm

week 21 2017 (klik hier)

Werken met GIS : ontzettend leuk om te doen! Kimberley (23) legt uit waarom!

Op de fiets je werk doen. Dat noem ik nog eens een mooie baan. Dit is nog maar één voorbeeld van wat je kunt vinden aan beschrijvingen van wat je allemaal met een geografie opleiding kunt doen. Kimberley is trouwens niet de enige die iets met GIS doet.

Op de site DEGEOGRAAF vind je nog meer verhalen en beschrijvingen van vooral geografen die iets over hun werk vertellen.

Week 16 2017: waaiende webben, water uit lucht en vroeger smelten gletsjers

week 16 2017 (klik hier)

Week 14 2017: CO2 wetten, El Fuego doet het weer en stoelendans van soorten

week 14 2017 (klik hier)

Profielwerkstuk wedstrijd van Cordaid voor leerlingen

Cordaid nodigt leerlingen uit om hun PWS in te sturen (onder voorwaarden) om o.a. mee te dingen naar de titel Cordaid Ambassadeur. Het onderwerp moet wel te maken hebben met 'het werken aan een leefbare wereld'.

Lees hier meer informatie

Week 8 2017: kan vis aardbeving voorspellen? en Indiase vulkaan werkt weer

week 08 2017 (klik hier)

Week 04 2017: Australiërs voelen klimaatverandering, bomen “hielden hun adem in” en tsunami Solomons-eilanden